Bilverkstad

Bilservice, reparationer och felsökning.

 

Renast Bil  erbjuder hela Lidingö -området en verkstad med välutbildade bilmekaniker och bil-/ plåttekniker.

Biltekniker & mekaniker

Renast Bil erbjuder en serviceverkstad med utbildade biltekniker och mekaniker. Vår garagechef har över 30 år i branschen och vår personal har både bra grundutbildning och en hel del specialkunskap.

Vi kan utföra de flesta reparationer, så som:

 • Kamremsbyte
 • Byte av vattenpump
 • Byte av generator
 • Byte av startmotor
 • Reparation av bromssystem
 • Byte av bromsklossar, bromsskivor, bromsslangar, bromsrör m.m.

Vi erbjuder även service på din bil, t.ex. byte av:

 • Olja & oljefilter
 • Luftfilter
 • Tändstift
 • Bromsvätska
 • Kylarvätska
 • Spolarvätska

…och mycket mer. Prata med en av våra duktiga tekniker så hjälper de dig att svara på dina frågor

Vi använder oss utav följande produkter för våra service arbeten:

_dsc0113renastbil5

Däckservice

Däckservice

Vi på Renast Bil i Lidingö erbjuder professional däckservice samt däckhotell.

Vi fixar bland annat

 • Hjulbalansering
 • Däckreparationer
 • Hjulskiftning
 • Hjulinställning
 • Däckhotell

Vi säljer även nya däck samt begagnade däck & fälgar i våran verkstad för kanon priser.

För mer info kring däckhotell vänligen klicka här.

Tvätt & Rekond

Vi tar hand om din bil!


Vi använder oss utav endast professionella bilvårdsprodukter.

Utvändig rekonditionering
Kaross och fälgar avfettas med ett miljövänligt alkaliskt avfettningsmedel och tvättas sedan grundligt så att bilen blir riktigt ren. Lacken maskinpoleras med ett polermedel som anpassas efter lackens skick så att repor och oxider avlägsnas. Slutligen lägger vi på ett vax som ger långvarigt skydd mot smuts, salt och trafikfilm. Fönstren putsas, gummilister och däcksidor behandlas. Eventuella stenskott lagas om du hjälper oss med originalfärg.

Invändig rekonditionering
Bilen dammsugs i kupé och bagageutrymme. Fönstren putsas och instrumentpanel och övriga plast- och gummidetaljer görs skinande rena. Dörrkanterna vaxas. Syftet är att hela kupén ska kännas fräsch och att nybilskänslan ska komma tillbaka. Har du fläckar på säten eller andra textilier kan du tilläggsboka en klädseltvätt.

 

Däckhotell

Förvara dina däck säkert hos oss.

Däckhotell i Lidingö

Att behöva köpa nya däck varje säsong är både dyrt och onödigt. Genom att ta hand om de däck du redan har så kan du se till att de räcker länge och håller sig i ett gott skick. Att bara lämna däcken i garaget duger inte, de blir hårda och tappar former. Du upplever snabbt att körningen blir märkbart sämre. Ett däck som inte är förvarat på rätt sätt blir en risk både för dig och för andra förare. Ett däckhotell ser till att däcken håller så länge som möjligt.

Ta hand om däcken rätt

Det finns många saker att tänka på för att ta hand om däcken på ett korrekt sätt. Du behöver ha rätt verktyg för att lossa på fälgen och bultarna. Genom att göra rent hjulbultarna gör du det lättare för dig inför nästa däckbyte. Fyll på med ett halvt kilo lufttryck för att se till att däcken håller formen när de inte används. Sedan är det bra att göra rent däcket ordentligt innan du förvarar allihop i ett svalt och framför allt torrt utrymme. Glöm heller inte bort att märka däcken så att de kommer på rätt ställe efteråt. Låter det jobbigt? För många kan det nog vara det, att hålla koll på hela processen och dessutom göra det rätt är inte alltid det lättaste.

Ett bekymmer mindre

Med ett däckhotell behöver du inte oroa dig för detta överhuvudtaget, du lämnar bara in däcken direkt efter bytet och så är det klart. Ge dig själv ett bekymmer mindre och hitta ett prisvärt däckhotell som är nära dig redan idag. Med ett däckhotell så tjänar du in tiden du slipper lägga på att byta, underhålla och sedan förvara däcken själv. Dessutom sparar du in på däckkostnaderna då däcken håller längre. Kolla upp vilka däckhotell som finns tillgängliga närmast dig och håll ögonen öppna för eventuella erbjudanden eller kampanjer. Du kan även låta verkstaden balansera däcken när det är dags för bytet.

Nitrogen ser till att hjulen håller formen

För att verkligen se till att hjulen håller sin form så kan du be verkstaden fylla däcken med nitrogen, det vill säga kvävgas. Eftersom molekylerna hos kväve är större än hos syre så läcker de inte lika lätt igenom gummit hos däcket. Trycket i däcket håller sig jämt även när temperaturerna sjunker. Dessutom så är det bättre för miljön att använda sig av kvävgas. Med kvävgas kan du öka däckets livslängd med cirka 25%. Sök upp ett däckhotell nu så är du redo för nästa däckbyte.

_dsc0088renastbil8